Nieuws
Frans Duijts krijgt eigen Waalkadefeest

TIEL, 7 februari 2011 – Frans Duijts heeft zojuist bekend gemaakt dat op zaterdag 28 mei de eerste editie zal plaatsvinden van een gloednieuw evenement rondom de volkszanger. Het Waalkadefeest is een jaarlijks terugkerend muziekspektakel met diverse artiesten en een slotconcert van Frans Duijts. Het is voor het eerst in de carrière van de zanger dat hij een grootschalig eigen evenement organiseert.

Dat het Waalkadefeest jaarlijks in Tiel zal plaatsvinden zal geen verrassing zijn. De zanger is een geboren en getogen Tielenaar en heeft zich altijd gesteund gevoeld door de inwoners van de Betuwe. De locatie is uniek met het uitzicht op de Waal en zal voor het evenement spectaculair worden aangekleed. Het avondvullende programma zal omstreeks 19.00 uur starten. De avond wordt afgesloten met een twee uur durend concert van Frans Duijts met 12-koppige band. In een later stadium zal de rest van het programma bekend worden gemaakt.

Frans Duijts: “Toen het idee ontstond om zelf een groot concert te gaan geven heb ik meteen geroepen dat ik niet naar Ahoy of een stadion wilde gaan. Ik voel me thuis in Tiel en het succes is uiteindelijk ook hier begonnen. Het was dan ook logisch om op zoek te gaan naar een locatie dichtbij huis. En dan is een eigen evenement op de Waalkade in mijn Tiel als een droom die uitkomt. Als het aanslaat willen we er een jaarlijks terugkerend feest van maken”.

In korte tijd is Frans Duijts een vaste waarde geworden in het Nederlandse muzieklandschap. Hits als “Lieveling” en “Ik Mis Je” zijn niet meer weg te denken van de radio en het nummer dat de doorbraak forceerde in 2008 “Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij” werd zelfs de grootste kroeghit van 2009. 

Van zijn beide albums werden meer dan 60.000 exemplaren verkocht en Frans ontving afgelopen jaar diverse onderscheidingen waaronder de Buma NL Award voor Beste Zanger. Afgelopen najaar was de zanger gastartiest tijdens de “Leef Je Uit Tour” van boezemvriend Jan Smit.

Meer informatie over Waalkadefeest is te vinden op de website: www.waalkadefeest.nl