Nieuws
Strandfestival ZAND 2010 trekt 35.000 bezoekers

almere 21 augustus 2010 – de derde editie van strandfestival ZAND heeft vandaag 35.000 bezoekers getrokken. daarmee is het festival opnieuw uitverkocht. tijdens de het festival zijn er optredens van onder meer nick & simon, JURK!, rowwen heze en vanvelzen. de presentatie is in handen van jeroen van koningsbrugge en eddy zoey.

paul de Leeuw sluit het festival vanavond af met z’n eerste grootschalige optreden sinds symphonica in rosso in 2007. de zanger heeft diverse gasten in z’n show waaronder laura jansen en anneke grönloh. de komst van Grönloh is opmerkelijk, de twee artiesten waren sinds 2002 gebrouilleerd. het optreden van vanavond maakt een einde aan die periode.

machiel Hofman mede organisator van ZAND is tevreden over het verloop van het festival: “strandfestival ZAND begint een vast item op de agenda van mensen te worden. we merken dat veel vaste bezoekers terugkeren en de zomervakantie afsluiten op ons festival. dat is best iets om trots op te zijn gezien de economische crisis waar toch ook veel festivals last van hebben. ZAND onderscheidt zich door een zeer brede doelgroep. er is naast de muziek van alles te beleven. van DJ’s tot aan BBQ’s en springkastelen. alles verloopt heel gemoedelijk, er hangt een lekker sfeer en iedereen geniet van het heerlijke weer”.

STRANDFESTIVAL ZAND

strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van almere. het festival was in 2008 en 2009 ook al uitverkocht met 35.000 bezoekers. artiesten als jan smit, BLØF, acda en de munnik, ilse delange en guus meeuwis traden eerder op. het festival zal op 20 augustus 2011 opnieuw plaatsvinden. vanavond worden tijdens het festival al de eerste namen voor de volgende editie bekend gemaakt.