Nieuws
JURK! door twitter binnen 48 uur op nummer 1

ouderkerk a/d amstel, 10 januari 2010 – jeroen van koningsbrugge en dennis van de ven hebben met hun band JURK! een nummer 1 hit te pakken. de debuut-single ‘zou zo graag’ die vrijdag verscheen steeg binnen 48 uur door naar de hoogste positie in de hitlijst van itunes, marktleider in de download markt. reden voor het succes was een oproep van het duo op Twitter.  alle single kopers werden beloond met kaarten voor een speciaal twitter concert als de single op 1 zou komen.

het nummer kwam vrijdagavond binnen op 41, steeg direct na de oproep de top 10 in en behaalde uiteindelijk zondagmiddag de hoogste positie in de hitlijst. “niet te geloven, dit is echt geweldig. het begon natuurlijk als een grap en we hebben een twitter concert dan ook totaal niet voorbereid maar we gaan het uiteraard met veel plezier voor de twitteraars organiseren” aldus een verbaasde jeroen van koningsbrugge.

wanneer het concert plaats zal vinden is nog niet bekend. JURK! begint eind deze maand aan een theatertour met het programma ‘avondjurk’. single kopers worden opgeroepen om de itunes koopbon te mailen naar jurk@tribe09.nl. ze zullen dan automatisch geïnformeerd worden over de locatie en het moment van optreden. morgenavond zal beau van erven dorens in panama amsterdam het eerste exemplaar uitreiken van het album ‘avondjurk’ dat vanaf vrijdag 15 januari overal verkrijgbaar is. 

meer informatie over JURK! is te vinden op de website www.eenjurk.nl