Nieuws
Racoon, Waylon op De Vrienden van Amstel LIVE!

Amsterdam, 6 oktober 2011 - De organisatie van De Vrienden van Amstel LIVE! heeft bekend gemaakt dat Waylon, Racoon en Trijntje Oosterhuis zijn toegevoegd aan het programma van de 14e editie van het evenement. De grootste Amstel-kroeg van Nederland ontvangt, naast enkele gastartiesten, ook Kane, Rowwen Hèze, De Dijk, Jan Smit, JURK!, Barry Hay en VanVelzen. Xander de Buisonjé is de vaste gastheer van de concertreeks in Ahoy. De concerten vinden plaats op 20, 21, 22, 25, 26, 27 en 28 januari 2012. Hiervan zijn al drie shows uitverkocht.

Zanger Waylon zal voor het eerst te zien zijn op De Vrienden van Amstel LIVE! Dit najaar verschijnt het langverwachte tweede album na het met goud bekroonde debuutalbum “Wicked Ways”. Racoon stond in 2009 voor het laatst op de planken in Ahoy. Dat 2011 het jaar van Racoon is mag duidelijk zijn. Het zesde studioalbum “Liverpool Rain” bracht onder meer de hit “No Mercy” voort die weken lang het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radiostations was.

Voor Trijntje Oosterhuis is De Vrienden van Amstel LIVE! ook geen onbekende. Met eigen repertoire en Total Touch was zij veelvuldig te gast. “Iedere keer als ik optreed bij de Vrienden van Amstel LIVE!, ontstaan er leuke muzikale samenwerkingen met collega's, waar ik altijd naar uitkijk. Het voelt als een muzikale reünie met collega-artiesten”, aldus Trijntje.

Inmiddels zijn de shows op 21, 27 en 28 januari uitverkocht. Voor de overige shows op 20, 22, 25 en 26 januari is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. De organisatie benadrukt dat er geen extra show meer zal komen, het blijft de komende editie bij zeven avonden. In totaal zullen net als in 2011 ruim 90.000 mensen het muziekspektakel bezoeken.

Op de website www.vriendenvanamstel.nl staat alle informatie over De Vrienden van Amstel LIVE! Hier zijn ook kaarten en bedrijfarrangementen verkrijgbaar voor de concertreeks.