Nieuws
Friendly Fire en FKP Scorpio gaan samenwerking aan

Boekings- en managementkantoor Friendly Fire gaat een samenwerking aan met de Duitse festival- en concertorganisator FKP Scorpio. Het eerste gezamenlijke project is de programmering van het recentelijk door FKP Scorpio verworven Indian Summer Festival, dat op 16 Juni haar 12e editie beleeft.

Het in Utrecht gevestigde boekings- en managementkantoor Friendly Fire, o.a. bekend van artiesten als Laura Jansen, Milow, Novastar, Pete Philly, Wiz Khalifa, Lykke Li en Lana del Rey gaat in Nederland een exclusieve samenwerking aan met het Duitse FKP Scorpio. Het in Hamburg gevestigde bedrijf is Europa’s grootste speler op het gebied van festivals en organiseert o.a. festivals als Southside (DE), Hurricane (DE), Hultsfred (SE) en Northside (DK) en is in thuisland Duitsland een van ’s lands grootste concertorganisatoren. Met het oog op de samenwerking heeft FKP Scorpio een belang in Friendly Fire verworven.

“Met deze samenwerking zetten we de volgende stap met onze jonge, maar succesvolle organisatie. FKP Scorpio is een prachtig bedrijf met een lange traditie en een grote internationale ambitie. Het bundelen van de ervaring en slagkracht van FKP Scorpio met onze expertise van de Nederlandse markt, leidt tot diverse kansen en mogelijkheden om onze positie in de Nederlandse markt te versterken en verder uit te bouwen”, aldus Rense van Kessel (MD Friendly Fire).

Folkert Koopmans (CEO FKP Scorpio): “De samenwerking  met Friendly maakt onze activiteiten in Nederland compleet. Tours en de productie en promotie van lokale concerten en shows vullen onze betrokkenheid bij het Indian Summer Festival perfect aan. We hebben dezelfde doelen en visie voor de toekomst en ik kijk er naar uit om deze te implementeren.“

Tribe Company is partner in Friendly Fire.